Település:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Újfehértó


Zajti Ferenc Kulturális Központ Helytörténeti Gyűjteménye


Újfehértó, 4244, Egészségház u. 2.

           Barangolás Újfehértó épített örökségei között


Újfehértó központja az elmúlt évek város-rehabilitációs tevékenysége során látványosan megszépült. Utak, épületek, közintézmények újultak meg, modernizációs és korszerűsítő beruházások történtek.

Körültekintve Újfehértón, minden jelentős épülete legalább helyi védelmet élvez, és a közelmúltban felújításra került. Ezek, és a városközpont többi látnivalóját alkotó köztéri szobrok, emlékművek, valamint a Főtér évszázados gesztenyefasora élvezetes helytörténeti séta helyszínéül szolgálnak. A városkép meghatározó elemei a XIX-XX. század fordulóján épültek.

              Zajti Ferenc Kulturális Központ Helytörténeti Gyűjteménye

Egy XIX. század második felében épült, egykor a Grünberger család tulajdonában álló boltíves tornácos kúriában 1995-ben nyílt meg a Városi Múzeum. Kiállításai az időszaki kiállítások mellett elsősorban helytörténeti anyagokat mutatnak be. Időszaki kiállításoknak a város több kiállítóhelyszíne is teret ad. A múzeum előtti szoborpark az Újfehértóhoz kötődő jeles személyeknek állít emléket: Nyúzó Mihály, II. Rákóczi Ferenc ezredeskapitánya, Rákóczi Pál országbíró, Szoboszlai Pap István református püspök, Zajti Ferenc történész szobrait tekinthetjük meg itt.

(cím: Újfehértó, 4244, Egészségház u. 2., tel: 42/290-600, Facebook: Újfehértói Városi Múzeum)


           Forrás: ujfeherto.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »